Hozzávalók:
- 230 g liszt
- 20 g nádcukor
- 60 g méz
- 65 g darált mandula
- 1 egész tojás
- 125 g vaj
- csipet só
- 6 nagy ek sárgabarack lekvár
- 50 g porcukor
Linzer |
- Keverjük össze a lisztet a mandulával és egy csipet sóval, a tojást pedig a cukorral és a mézzel. A liszt közepébe csináljunk egy kis mélyedés, amibe öntsük bele a kissé felvert tojást. A vajat apró darabokban szórjuk a tojás köré és mindezt keverjük össze sima tészta állagúvá. Ha szükséges és még ragadna, tegyünk bele egy kis lisztet. Gyúrjuk össze golyó alakúvá, tegyük fóliába és legalább félórán át pihentessük a hűtőszekrényben.
- A tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk és (kerek, hullámos élű) linzer formával kiszaggatjuk. Helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben (középső sínen; légkeveréses fokozaton) 190°C-on 8-10 percig süssük. Sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
- Melegítsük fel a lekvárt, majd kenjük meg az egész feleket és illesszük rá a lyukas felét. A kész linzereket tegyük fém dobozba és szórjuk meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése