2013. március 24., vasárnap

Linzer

Ebből az adagból 24 db linzer jön ki. Mivel nagyon finom, érdemes dupla adagot készíteni. :)

Hozzávalók:
  • 230 g liszt
  • 20 g nádcukor
  • 60 g méz
  • 65 g darált mandula
  • 1 egész tojás
  • 125 g vaj
  • csipet só
Töltelék:
  • 6 nagy ek sárgabarack lekvár
Díszítés
  • 50 g porcukor
Linzer
Elkészítés:
  1. Keverjük össze a lisztet a mandulával és egy csipet sóval, a tojást pedig a cukorral és a mézzel. A liszt közepébe csináljunk egy kis mélyedés, amibe öntsük bele a kissé felvert tojást. A vajat apró darabokban szórjuk a tojás köré és mindezt keverjük össze sima tészta állagúvá. Ha szükséges és még ragadna, tegyünk bele egy kis lisztet. Gyúrjuk össze golyó alakúvá, tegyük fóliába és legalább félórán át pihentessük a hűtőszekrényben.
  2. A tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk és (kerek, hullámos élű) linzer formával kiszaggatjuk. Helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben (középső sínen; légkeveréses fokozaton) 190°C-on 8-10 percig süssük. Sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
  3. Melegítsük fel a lekvárt, majd kenjük meg az egész feleket és illesszük rá a lyukas felét. A kész linzereket tegyük fém dobozba és szórjuk meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése