2011. május 17., kedd

Sült túrós palacsinta

Hozzávalók:
- Palacsintához -
200 g liszt
2,5 dl tej
2,5 dl szóda
0,5 dl olaj
2 egész tojás
csipet só

- Töltelékhez -
250 g túró
1 tojássárgája
1 tojásfehérje
2-3 ek tejföl
1 cs. vaníliás cukor
2-3 ek cukor
reszelt citrom héja
1-2 marék mazsola

- Öntethez -
1 pohár tejföl
1 doboz tejszín
1 egész tojás
1 cs. vaníliás cukor
2-3 ek cukor

Elkészítés:
- Palacsinta -
A tojást az olajjal és a tejjel alaposan elkevertem, majd apránként hozzáadtam a lisztet, a sót és 2-3 csipet cukrot. Habverővel vagy botturmix-szal alaposan eldolgoztam. Kb. egy fél órát pihentetem a tésztát.
A palacsinta sütőt jól felhevítettem. Az első sütés előtt egy kevés olajat öntöttem a serpenyőbe (többre nem volt szükség, mert a tésztába már tettem). A palacsintákat közepes lángon sütöttem.

    - Töltelék -
    A túrót egy mély tányérban villával szétnyomkodtam. Hozzáadtam és jól elkevertem a tojássárgáját, a csomag vaníliás cukrot, 2-3 ek cukrot, 2-3 ek tejfölt, reszelt citrom héját és 1-2 marék megmosott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd óvatosan hozzákevertem a túrós masszához.

    - Öntet -
    A hozzávalókat egy tálban összekevertem.

      A palacsintákat megtöltöttem a túrós töltelékkel, a végüket behajtottam, hogy ne folyjon ki, és egy téglalap alakú jénaiba szép sorjában belerakosgattam. Végül ráöntöttem a palacsintákra az öntetet. Előmelegített sütőben 180°C-on (légkeverés) 15 percig alufóliával lefedve, majd anélkül még 10-15 percig sütöttem.

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése