Mézes puszedli |
- 600 g liszt (100g világos rozsliszt, 500g finomliszt)
- 280 g méz
- 180 g nádcukor
- 100 g vaj
- 4 tojás
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek kakaópor
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
- + dió a tetejére
- + 2 tojássárgája a megkenéshez
Elkészítés:
- A mézet, a cukrot és a vajat gőz felett összeolvasztom.
- A liszthez hozzáadom a szódabikarbónát, a fűszereket és a kakaóport.
- A mézes keverékhez adom a tojásokat, robotgéppel jól elkeverem. Majd folytonos kevergetés közben kanalanként hozzáadom a lisztet. Az utolsóknál már nagyon nehezen megy a keverés, így annak érdekében, hogy ne égessük le a robotgépünket, váltsuk át a fejeket dagasztóra.
- A tálat lefedem celofánnal és minimum 1 napot pihentetem a hűtőszekrényben.
- Pihentetés után kb. fél cm vastagságúra nyújtom a tésztát és kiszaggatom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, megkenem tojássárgájával és 1-1 diót teszek a tetejére.
- Előmelegített sütőben 200°C-on (légkeverés funkcióval) 8-10 percig sütöm.
- Miután kihűlt fémdobozba teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése