A tippeket vegastrománia, ill. Doce Vita oldalain láttam.
vegasztromania
20
dkg aszalt vörösáfonyát és 10 dkg aszalt szilvát 1-2 ek áfonyalekvár
hozzáadásával robotgéppel felaprítottam és egy tálba tettem. hozzáadtam
15 dkg száraz serpenyőben megpirított, majd ledarált diót, 1 kupak
amarettót, 1 löttyintésnyi rózsavizet
(mindkettő kötelező a díjnyertes íz eléréséhez) és összegyúrtam. enyhén
vizes kézzel megformáztam a szaloncukrokat, majd jó minőségű, magas
kakaótartalmú, vízfürdő felett megolvasztott csokiban megmártottam őket.
sütőpapírral bélelt tepsiben hagytam, h kihűljenek, majd becsomagoltam
őket.
Hozzávalók: 30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandula, 15 dkg porcukor, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 15 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. A vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk!
2. Ízesítsük fahéjjal és az apróra vágott narancshéjjal
3. Formázzunk szaloncukrokat
4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.
1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. A vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk!
2. Ízesítsük fahéjjal és az apróra vágott narancshéjjal
3. Formázzunk szaloncukrokat
4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése