2015. december 30., szerda

Lencsegolyók

Hozzávalók:
250g vöröslencse
4 apróra vágott újhagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 tk őrölt rómaikömény
1 nagy lereszelt cukkini
125g reszelt cheddar sajt
150g kukoricaliszt
80g zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
Só, bors, babérlevél

Elkészítés:
A lencsét sóval, borssal és egy babérlevéllel feltesszük egy edénybe főni és 10-12 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, a babérlevelet kivesszük és a lencse felét összemixeljük a hagymákkal. 
Nagy tálba tesszük és hozzáadjuk a többi lencsét, a rómaiköményt, a sajtot, a cukkinit és a morzsát.
Evőkanálnyi adagokból vizes kézzel golyókat formázunk és kukoricalisztben megforgatjuk.
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és pár perc alatt aranybarnára sütjük a golyókat. Én most inkább kis lepényeket készítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése