Hozzávalók:
180g darált mandula (magtej készítés után visszamaradt)
120g zabpehely
100g tönköly liszt
35g nádcukor
65g méz
65g olvasztott vaj
3 ek kandírozott narancshéj
3 cm gyömbér lereszelve
1/2 tk. szódabikarbóna
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csipet só
2-3 ek víz (ha száraz darált mandulát használunk
50g étcsokoládé apróbb-nagyobb darabokra vágva
Elkészítés:
1. A száraz összetevőket elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a narancshéjat, a mézet, az olvasztott vajat és jól elkeverjük. Picit állni hagyjuk (2-5perc), majd az étcsokoládét is beleforgatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanálnyi adagokat rakunk és lapos (1cm vastagságú), kerek sütiformát alkotunk belőle.
4. Előmelegített sütőben 180fokon 10-12 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése