Hozzávalók:
- 500 g patisszon
- 500 g főtt krumpli
- 90 g zellergumó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g lágy zabpehely
- 100 g zabpehely
- 50 ek kukoricaliszt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 szál friss majoránna
- 4 zsályalevél
- 8-10 bazsalikom levél
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk só
- 4 ek szezámmag
- 2 ek lenmag
- 2 ek napraforgómag
- bors
- kevés olaj a sütéshez
- A hagymát, fokhagymát apróra vágtam. Lereszeltem a zöldségeket; én géppel csináltam, így pár perc volt az egész.
- A zöldségeket egy tálba tettem, megsóztam, hozzákevertem a zabpelyhet és a kukoricalisztet. Kb. fél órára állni hagytam, hogy a zabpehely megszívja magát a zöldség levével. Megfűszereztem, hozzákevertem a magokat és az apróra vágott zöldfűszereket.
- Jól felforrósítottam a serpenyőt. Tenyér nagyságú (5x5x2cm) lapos fasírtokat gyúrtam és aranybarnára sütöttem. Szerencsére a kerámiabevonatos edény nem igényel sok olajat (sőt!), így én szinte 1 kávéskanálnyival elvoltam a sütés végéig. Az első 3 percre lefedtem a serpenyőt, hogy picit párolódjanak a zöldségek, majd levettem a fedőt és még 5 percig sütöttem a fasírtok egyik oldalát, majd megfordítottam és 5-8 percig a másik oldalát. Sütés közben lapáttal kicsit lenyomkodtam a zöldségfasírtokat, hogy jobban átsüljenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése