2012. december 17., hétfő

Florentin

Na ez az az igazi gyermeki édesség, amitől minden szülő retteg, mert teli van cukorral és egy picit fogba ragadós! :) Ugyan én kevesebb cukorral és több mézzel csináltam, de még így is elég édes.

Hozzávalók:
  • 80 g cukor
  • 40 g méz
  • 100 g vaj
  • 150 g tejszín
  • 100 g kandírozott narancshéj
  • 100 g kandírozott citromhéj
  • + 50 g egyéb kandírozott gyümölcs (pl. papaya, áfonya, mazsola, stb.)
  • 200 g szeletelt mandula
  • 200 g étcsokoládé
Elkészítés:
  1. A vajat lassú tűz mellett a cukorral felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, a mézet és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöket. Kb. 5 percig főzzük így együtt, majd miután óvatosan hozzákevertük a szeletelt mandulát főzzük újabb 3-5 percig.
  2. Egy 30x40cm-s tepsibe tegyünk sütőpapírt és egyenletesen kenjük szét a mandulás masszát.
  3. Előmelegített sütőben 180˘C-on 10-15 percig süssük (vagy amíg nem karamellizálódik).
  4. Miután megsült, hagyom, hogy langyosra hűljön, majd egy másik sütőpapírra borítom. Lehúzom az aljáról a sütőpapírt és olvasztott csokoládéval egyenletesen bekenem az "alját". 
  5. Miután megdermedt rajta a csokoládé egy nagy késsel kis négyzetekre vágom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése