Hozzávalók:
- 80 g cukor
- 40 g méz
- 100 g vaj
- 150 g tejszín
- 100 g kandírozott narancshéj
- 100 g kandírozott citromhéj
- + 50 g egyéb kandírozott gyümölcs (pl. papaya, áfonya, mazsola, stb.)
- 200 g szeletelt mandula
- 200 g étcsokoládé
- A vajat lassú tűz mellett a cukorral felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, a mézet és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöket. Kb. 5 percig főzzük így együtt, majd miután óvatosan hozzákevertük a szeletelt mandulát főzzük újabb 3-5 percig.
- Egy 30x40cm-s tepsibe tegyünk sütőpapírt és egyenletesen kenjük szét a mandulás masszát.
- Előmelegített sütőben 180˘C-on 10-15 percig süssük (vagy amíg nem karamellizálódik).
- Miután megsült, hagyom, hogy langyosra hűljön, majd egy másik sütőpapírra borítom. Lehúzom az aljáról a sütőpapírt és olvasztott csokoládéval egyenletesen bekenem az "alját".
- Miután megdermedt rajta a csokoládé egy nagy késsel kis négyzetekre vágom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése