Hozzávalók:
- 250 g árpa / más néven: gersli
- 1,5 bögre víz (1 bögre = 2,5dl)
- 1 fej lilahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 tk só
- bors
- kevés olaj
- póréhagyma
- Folyó víz alatt mossuk meg az árpát. Majd hagyjuk lecsöpögni. Közben vágjuk apróra a hagymákat.
- Egy kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat.
- Hozzáadjuk az árpát és addig kevergetjük, amíg az árpaszemek olajossá nem válnak. Ekkor hozzáadjuk a sót és megborsozzuk.
- Felöntjük egy bögre vízzel, jól átkeverjük és lefedjük. Miután forrni kezd, takarék lángra tesszük és kb. 15 perc múlva a maradék vizet is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg az árpa szemek puhák nem lesznek.
- Ha friss borsót használunk, forrástól számított 20 perc után adjuk az árpához. Ha konzervet, akkor a legvégén keverjük hozzá a póréhagymával együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése