Hozzávalók:
- 450 g sült sütőtök (héjától megtisztítva)
- 200 g liszt (100g teljeskiőrlésű rozsliszt, 100g világos rozsliszt)
- 100 g méz
- 20 g barnacukor
- 1 csomag = 12 g vaníliás cukor
- 70 g durvára aprított dió
- 50 g mazsola
- 2 tojás
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 4 cl olaj
- 1 tk citrom leve
- 1/2 csomag = 6 g sütőpor
Elkészítés:
- A negyedekbe vágott sütőtököt 200°C-on kb. 1 óra alatt puhára sütjük.
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a sót, a fahéjat és a durvára aprított diót.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a citromlével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a mézzel addig verjük, amíg ki nem világosodik és jó habos nem lesz. A végén hozzákeverjük az olajat.
- A tököt villával jó alaposan összetörjük, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és hozzá keverjük a cukros tojáshoz.
- A tökös masszát hozzákeverem a liszthez, majd a végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
- Ebből egy galuska állagú tésztát kapunk, amit egy 20x20-as tepsibe öntünk.
- Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20-30 percig szép barnásra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol jól átsült-e a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése