2015. január 18., vasárnap

Sárgarépás-petrezselyem krém

Hozzávalók:
  • 250 g sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • 100 g tejszín
  • fűszerek: kakukkfű, rozmaring, egyéb zöldfűszer
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:
  1. Miután megpucoltuk a répákat és a hagymákat, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymákat apróra vágjuk.
  2. A répát a hagymával együtt vajon megdinsztelem, hozzáadom a szárított fűszereket, sót és a köménymagot.
  3. Majd a fűszeres répához hozzáöntöm a tejszínt. Pár perc alatt összefőzöm.
  4. Miután kész, leveszem a tűzhelyről, hagyom hűlni. Közben apróra vágom a petrezselymet, végül a répához keverem.
Sárgarépás-petrezselyem kence

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése