- 250 g sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 100 g tejszín
- fűszerek: kakukkfű, rozmaring, egyéb zöldfűszer
- 1 késhegynyi köménymag
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
- Miután megpucoltuk a répákat és a hagymákat, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymákat apróra vágjuk.
- A répát a hagymával együtt vajon megdinsztelem, hozzáadom a szárított fűszereket, sót és a köménymagot.
- Majd a fűszeres répához hozzáöntöm a tejszínt. Pár perc alatt összefőzöm.
- Miután kész, leveszem a tűzhelyről, hagyom hűlni. Közben apróra vágom a petrezselymet, végül a répához keverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése