Grillezett padlizsán |
Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 2 dl olívaolaj
- 0,5-1 dl víz
- 1 ek citromlé
- 1 ek mustár
- 1 ek balzsamecet
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej lilahagyma
- 4-5 levél bazsalikom
- 2 ág rozmaring
- 2 ág majoránna
- só, bors
- A padlizsánokat megmostam, félbevágtam, egy fél citrommal bedörzsöltem, diagonálba jól bevagdostam (ld. a képen), megsóztam.
- Elkészítettem a páclét: a fokhagymát, a fűszereket és 1 kanálnyi olívaolajat egy kis mozsárban összenyomkodtam. Összevertem az olajat a mustárral, citromlével és vízzel, majd hozzáadtam a fűszeres pempőt.
- A páclét a padlizsánokra kentem, amit többször is meg kellett ismételni, mivel hamar beszívta. A végén rászórtam a lilahagymát, ekkor tekertem rá egy kis őrölt borsot és mehetett a grillrácsra.
- Kb. 5-8 percig grilleztem az aljukat, megfordítottam és a "tetejüket" is 5 percig sütöttem, majd újból visszafordítottam és készre grilleztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése