- 4 g élesztő
- 150 g(~=ml) langyos víz
- 8 g porcukor
- 1,5 ek olívaolaj
- 150 g finom liszt
- 100 g finom liszt + 1 kk sikér
- 1 kk só
- Az élesztőt a cukorral együtt a vízben feloldottam.
- 100g liszthez hozzáadtam a csapott kávéskanálnyi sikért és sót, jól elkevertem, majd hozzákevertem a 150g lisztet.
- Amikor az élesztő megindult, egy kis mélyedést csináltam a lisztben, beleöntöttem az élesztőt, és hozzáadtam 1,5 ek olívaolajat.
- A tésztát gyúródeszkán 10-15 perc alatt jól bedagasztottam.
- 40°C-os sütőben 1 órán át kelesztettem.
Az alap nagyon hasonló, amit a paradicsomos tésztánál alkalmaztam.
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 apróra vágott lila hagyma
- 1 lereszelt sárgarépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom szósz (nem konzerv!)
- 1 konzerv hámozott egész paradicsom (vagy darabolt) / ha több időd van: 4-5 hámozott paradicsom
- 1 kk paradicsomos pesto
- Fűszerek: oregano, bazsalikum, kakukkfű, só, bors
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a lereszelt sárgarépát. Miután a répa is egy picit megpárolódott, hozzáadtam a fokhagymát és a hámozott paradicsomot. Sóztam, borsoztam, jól meg is fűszereztem (ha száraz fűszerrel dolgozunk ekkor tegyük bele!).
- A paradicsomokat addig pároltam, amíg megpuhultak.
- Hozzáöntöttem a szószhoz a sűrített paradicsomot. (Kis lángon gyöngyöztessük a szószt)
- Belekevertem a pestot.
- Még rotyogtattam egy kicsit és kész. (Ha picit savanykásnak tűnik a szósz,esetleg a sűrített paradicsomlétől, akkor egy csipet cukrot adjunk hozzá.)
- Ha friss fűszereket alkalmazol, akkor csakis a végén keverd bele a szószba.
Miután megkelt a tészta, gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtottam, kb. fél cm vékonyságban. Megkentem a szósszal, majd szépen elkezdtem feltekerni, mint a bejglit. 1,5 -2 cm-s darabokra vágtam, sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 200°C-on 10-12 percig sütöttem.
Pizzás csiga |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése