Hozzávalók:
- 100 g graham liszt
- 200 g rozsliszt
- 200 g fehér rozsliszt
- 1 csomag szárított élesztő (7g)
- 3 ek olivaolaj
- 3 dl meleg víz
- 1 tk nádcukor
- 1 ág rozmaring
- só
Grissini és foccacia |
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- olivaolaj
- bors
- só
- A meleg vízben feloldottam a cukrot és az élesztőt. Összekevertem a liszteket, hozzáadtam a sót.
- A lisztbe kis mélyedést csináltam, beleöntöttem a vizet és az olívaolajat. Egy kis ágacska rozmaringot apróra vágtam és azt is beleszórtam a tésztába.
- Összedolgoztam a tésztát. 10 percig gyúrtam.
- Min. 1 óráig érdemes keleszteni. Én most 3 órát kelesztettem, mivel közben akadt egy kis elintéznivalóm.
- A tészta 2/3-át téglalap alakúra nyújtottam kb. 4-5mm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyeztem. Megkentem a fokhagymás-rozmaringos-olivaolajjal. Picit megsóztam, borsoztam és előmelegített sütőben 250°C-on 10 percig sütöttem.
- A tészta 1/3-ából grissiniket csináltam; azaz kb. 20-30 cm-s kígyókat formáztam (0,7-1cm átmérővel - sütés közben még dagadnak), ezeket is sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyeztem, 8-10 perc alatt megsütöttem. Ne várjunk, hogy megbarnul a teteje, sütéskor kifehéredik. Nekem az alja lett picit pirosas.
Foccacia |
- Avokádós-bazsalikomos dip
- Mustáros dip
- Tojásos-uborkás dip
- Sajtkrémes pempő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése