Hozzávalók:
- Tésztához -
- 220g liszt
- 150g vaj
- 75 g cukor
- 1/2 tk sütőpor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- Töltelékhez -
- 250g marcipán
- 5 ek sárgabarack lekvár
- 2 ek. víz
- 40g cukor
- 80g méz
- 100g vaj
- 1 csipet só
- 200g apróra vágott mogyoró
- 200g apróra vágott mandula
- 5 ek sárgabarack lekvár
- 200g étcsokoládé
- Először is keverjük össze a lisztet a sütőporral és egy csipet sóval. A közepébe csináljunk egy kis krátert, amibe öntsük bele a cukorral felvert tojást. A vajat apró darabokban szórjuk a tojás köré és mindezt keverjük össze sima tészta állagúvá. Gyúrjuk össze golyó alakúvá, tegyük fóliába és hagyjuk pihenni, kb. 2-3 órán át a hűtőszekrényben.
- Közben elkészítjük a masszát: a vajat lassú tűz mellett a cukorral és egy csipet sóval összeolvasztjuk, majd a lángról levéve hozzákeverjük a mézet, az apróra vágott mogyorót és mandulát.
- Miután letelt a pihenő idő, a tésztát belisztezett gyúródeszkán 40x30cm-s tepsi méretűre nyújtjuk. Majd helyezzük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. A marcipánt 2 celofánréteg között (hogy ne tapadjon a sodrófához) akkorára nyújtjuk (40x30cm), amekkora a tésztánk.
- A tésztát megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a marcipán réteget és egyenletesen rákenjük a mogyorós-mandulás masszát.
- Előmelegített sütőben (középső sínen), 180°C-on 15-20 percig süssük. Miután megsült, óvatosan vegyük ki a tepsiből (pl. egy nagyobb deszkára) és 5x5 cm-s négyzetekre vágjuk fel, amit átlósan vágjunk háromszögekké.
- Hagyjuk teljesen kihűlni és csak ez után mártsuk széleiket olvasztott csokoládéba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése