Hozzávalók
- Tésztához -
- 500 g liszt
- 250 g puha vaj
- 175 g tejföl
- 1/2 tk sütőpor
- 25 g méz
- 1 csipet só
- Töltelékhez -
Elkészítés:- 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 65g tejszín
- 2 nagy ek méz
- 2 cl stroh rum
- A lisztet, a sóval és a sütőporral, a tejfölt pedig a mézzel keverjük össze.
- A lisztbe mélyedést csinálunk, amibe beleöntjük a mézes tejfölt. A vajat beledaraboljuk a lisztbe, majd puha tésztává gyúrjuk.
- A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egy pohárral (7-8 cm átmérőjű) köröket szaggatunk.
- A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mézet, a tejszínt + a rumot és jó alaposan eldolgozzuk.
- Picit még nyújthatunk a tésztákon és teáskanálnyi gesztenyemassza adagokkal megtöltve kifli formájúvá sodorjuk.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Amint megsültek, a sütőből kivéve még melegében porcukorral megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése