2012. december 23., vasárnap

Gesztenyés kifli

Nagymama minden karácsonykor gesztenyés kiflivel lepte meg anyut. Úgy gondoltam, hogy ezt a hagyományt az ő szellemében idén átveszem és elkészítem anyu nagy kedvencét. :)

Hozzávalók
- Tésztához -
  • 500 g liszt
  • 250 g puha vaj
  • 175 g tejföl
  • 1/2 tk sütőpor
  • 25 g méz
  • 1 csipet só
- Töltelékhez -
  • 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
  • 65g tejszín
  • 2 nagy ek méz
  • 2 cl stroh rum
Elkészítés:

  1. A lisztet, a sóval és a sütőporral, a tejfölt pedig a mézzel keverjük össze.
  2. A lisztbe mélyedést csinálunk, amibe beleöntjük a mézes tejfölt. A vajat beledaraboljuk a lisztbe, majd puha tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, egy pohárral (7-8 cm átmérőjű) köröket szaggatunk.
  4. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mézet, a tejszínt + a rumot és jó alaposan eldolgozzuk.
  5. Picit még nyújthatunk a tésztákon és teáskanálnyi gesztenyemassza adagokkal megtöltve kifli formájúvá sodorjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Amint megsültek, a sütőből kivéve még melegében porcukorral megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése