2014. november 27., csütörtök

Márványos keksz

Hozzávalók:
  • 150g vaj
  • 120g liszt
  • 50g keményítő
  • 120g cukor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 1csipet só
  • 1egész tojás
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 púpozott ek kakaó
  • 1 ek tej
Elkészítés:
  1. A vajat habosra verem a cukorral. Ezután hozzákeverem a tojást és kis adagokban a lisztes-keményítős-sütőporos-sós keveréket.
  2. A tésztát 2 felé osztom. Az egyiket egy mélytányérba laposra simítom, a másikhoz hozzákeverem a kakaót és a tejet, majd a világos tésztára borítom/kenem.
  3. Kiszedek a tésztából 2 teáskanálnyi adagot és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
  4. Előmelegített sütőben 200°C-on 10-12 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése