2015. január 7., szerda

Camembertes-kéksajtos saláta

Ha csak a sajtot készíted el belőle, már megérte elolvasnod ezt a receptet! ;)

Hozzávalók:
  • 100 g camembert (natúr, vagy borsos / fűszeres)
  • 100-150 g kéksajt / roquefort
  • 250 g koktélparadicsom
  • 200 g saláta keverék (madár, frisée, rukkola, jégsaláta, stb.)
  • 150 ml grapefruit leve (1db-ból)
  • 2 ek méz
  • 1 tk rózsabors
  • 6 ek balzsamecet
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés:
  1. A sütőt 200°C-ra előmelegítem.
  2. A camembert-t fél cm-s darabokra vágom és egy nagyobb jénaiba helyezem. A koktélparadicsomot kettévágom és a sajtok közé szórom. A kék/roquefort sajtot rászórom a paradicsomokra.
  3. A jénait 5 percre a sütőbe teszem.
  4. Közben kifacsarom a grapefruitot és a levét összekeverem a mézzel és a borssal.
  5. Miután letelt az 5 perc, a sajtra ráöntöm a mézes-grapefruitos levet, és újabb 3-5 percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt összesüljön a paradicsommal és a grapefruitos szafttal. Ha kész, kiveszem a sütőből és hagyom hűlni.
  6. Közben előkészítem a saláta öntetet: a balzsamecetet összekeverem az olívaolajjal, enyhén sózom, borsozom.
  7. A salátát tányérokra porciózom, meglocsolom a balzsamecetes olajjal, majd a kihűlt paradicsomos-sajtot felvágom és ízlésesen a saláta kupac tetejére helyezem.
Camembertes-kéksajtos sült-paradicsom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése