Hozzávalók:
- 100 g camembert (natúr, vagy borsos / fűszeres)
- 100-150 g kéksajt / roquefort
- 250 g koktélparadicsom
- 200 g saláta keverék (madár, frisée, rukkola, jégsaláta, stb.)
- 150 ml grapefruit leve (1db-ból)
- 2 ek méz
- 1 tk rózsabors
- 6 ek balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A sütőt 200°C-ra előmelegítem.
- A camembert-t fél cm-s darabokra vágom és egy nagyobb jénaiba helyezem. A koktélparadicsomot kettévágom és a sajtok közé szórom. A kék/roquefort sajtot rászórom a paradicsomokra.
- A jénait 5 percre a sütőbe teszem.
- Közben kifacsarom a grapefruitot és a levét összekeverem a mézzel és a borssal.
- Miután letelt az 5 perc, a sajtra ráöntöm a mézes-grapefruitos levet, és újabb 3-5 percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt összesüljön a paradicsommal és a grapefruitos szafttal. Ha kész, kiveszem a sütőből és hagyom hűlni.
- Közben előkészítem a saláta öntetet: a balzsamecetet összekeverem az olívaolajjal, enyhén sózom, borsozom.
- A salátát tányérokra porciózom, meglocsolom a balzsamecetes olajjal, majd a kihűlt paradicsomos-sajtot felvágom és ízlésesen a saláta kupac tetejére helyezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése