2009. február 6., péntek

Zabpelyhes cookies

Bogi receptje

Hozzávalók:
(1 bögre ~ 240 ml)
  • 1,5 bögre liszt
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 0,5 tk só
  • 1 lájtosan felvert tojás
  • 1 bögre cukor (inkább barna cukor ajánlott, és egy kicsit kevesebb)
  • 0,5 bögre olvasztott vaj
  • 1 ek melasz (elhagyható)
  • 0,25 bögre tej
  • 1,75 bögre zabpehely
  • 0,5 bögre mazsola
  • 0,5 bögre durvára vágott mogyoró (dióval is kiváló)
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fahéjjal, csipet sóval, majd a maradék összetevővel. Evőkanálnyi adagokat tegyünk a (sütőpapírral "bélelt") tepsire.
Süssük addig, amíg a széle meg nem barnul, ez kb. 10-12 perc. Lényeg, hogy épp csak aranybarna legyen és fontos, hogy még lágy legyen egy kicsit, mikor kiveszitek, különben "kiesik az ember foga". :) Azt meg nyilván senki sem szeretné.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése