Hozzávalók:
(1 bögre ~ 240 ml)
- 1,5 bögre liszt
- 0,5 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 0,5 tk só
- 1 lájtosan felvert tojás
- 1 bögre cukor (inkább barna cukor ajánlott, és egy kicsit kevesebb)
- 0,5 bögre olvasztott vaj
- 1 ek melasz (elhagyható)
- 0,25 bögre tej
- 1,75 bögre zabpehely
- 0,5 bögre mazsola
- 0,5 bögre durvára vágott mogyoró (dióval is kiváló)
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fahéjjal, csipet sóval, majd a maradék összetevővel. Evőkanálnyi adagokat tegyünk a (sütőpapírral "bélelt") tepsire.
Süssük addig, amíg a széle meg nem barnul, ez kb. 10-12 perc. Lényeg, hogy épp csak aranybarna legyen és fontos, hogy még lágy legyen egy kicsit, mikor kiveszitek, különben "kiesik az ember foga". :) Azt meg nyilván senki sem szeretné.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése