Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 3 dkg vaj
- 1 dl narancslé /vagy 1 narancs leve
- 1,2 liter (zöldség)alaplé
- 1 kis fej kockára vágott vöröshagyma
- 3-4 teáskanál finomra vágott friss /vagy 1 tk. szárított kakukkfű
- só, bors
- szerecsendió
1. A megtisztított sárgarépát karikára vágjuk, majd vajon közepes lángon 10 percig pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a narancslevet, az alaplét, a hagymát és felforraljuk.
3. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük.
4. Kis lángon kb. 20 percig főzzük, illetve amíg a répa meg nem puhul.
5. Ezután - néhány karika répa kivételével - kis adagokban összeturmixoljuk.
Ekkor még van lehetőség az ízesítésre. A legjobb, ha egész szerecsendióból reszelünk a levesbe. (Természetesen ügyeljünk a szerecsendió mennyiségére, mert elég intenzív az íze.)
Tálalás: minden adag közepébe tegyünk egy evőkanálnyi tejfölt. Ha nagyon flancolni akarunk még 1-2 kakukkfű ágat is tehetünk a tejföl kupac mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése