2009. december 11., péntek

Fahéjas linzer

Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 65 g cukor
  • 65 g darált mandula
  • 1 egész tojás
  • 125 g vaj
Díszítés:
  • 200 g feketeribizli lekvár
  • 50 g porcukor
  • 1/2 tk fahéj
Elkészítés:
1. Először is keverjük össze a lisztet a cukorral és a mandulával. A közepébe csinálunk egy kis krátert, amibe öntsük bele a kissé felvert tojást. A vajat apró darabokban szórjuk a tojás köré és mindezt keverjük össze sima tészta állagúvá. Gyúrjuk össze golyó alakúvá, tegyük fóliába és hagyjuk pihenni, mintegy 2 órán át a hűtőszekrényben.
2. A tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk és (kerek, hullámos élű) linzer formával kiszaggatjuk a tésztát. Ezek felének a közepébe akár szív, csillag, hold stb. formákat vájjunk. Helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben (középső sínen), 190°C-on 8-10 percig süssük. Sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük fel a Feketeribizli lekvárt és kenjük meg az egész / ép feleket. Keverjük össze a porcukrot a fahéjjal és szórjuk meg a kivájt linzereket, majd tapasszuk össze a két felet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése