2009. december 15., kedd

Narancsos-vaníliás kifli

Ez a recept roppant mód hasonlít a korábban már említett vaníliás kiflihez, ám ezt csak most sikerült megtalálnom a rengeteg széljegyzet között. :) A lényeg, hogy nekem eddig ez ízlett a legjobban a vaníliás kiflik közül. A narancs különös mód meg tudja bolondítani. ;) Ajánlom mindenkinek.

Narancsos-vaníliás kiflik

Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 175 g vaj
  • 80 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 100 g  mandula
  • 2 tk reszelt narancshéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 50 g porcukor
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral, a cukorral, a mandulával és 1 tk reszelt narancshéjjal. Adjuk hozzá a tojássárgáját és kis darabokban a vajat. Jól gyúrjuk össze, formáljunk belőle 2 rudat, csomagoljuk fóliába és pihentessük egy órán át a hűtőben.
2. Egy-egy cm-s darabokat levágva formázzunk kifliket a tésztából. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 160°C-on 10-15 percig süssük.
3. Végül 1 tk narancshéjat keverjünk el 50 g (por)cukorral és forgassuk bele a kifliket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése