Díszítéshez:
- 200 g étcsokoládé (bevonó)
- 40 db pirított, egész mandula
- 1 narancs héja reszelve
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot - eldolgozzuk. Belekeverjük a mandula aromát és a kókusz reszeléket.
2. Majd 2 teáskanál segítségével a masszából kis kupacokat formázunk, amit sütőpapírra téve 200°C-on (légkeverés: 180°C, gáz: 4-es fokozat) 15 percig aranybarnára sütünk.
3. A csokoládét forró vízfürdő felett megolvasztjuk, először a sütik alját kenjük be - hagyjuk kihűlni -. Majd a tetejére tegyünk 1-1 pöttyöt, amibe díszítésképpen helyezzünk 1 egész mandulát, ill. még melegében szórjuk meg a reszelt narancshéjjal.
Megjegyzés:
- Ha "hártyás" mandulát kapsz könnyen megszabadulhatsz a barna külsőtől: dobd a mandulákat fél perc - 1 percre forrásban lévő vízbe, szűrd le, majd szabadítsd meg a héjuktól. Serpenyőben állandó kevergetés, rázogatás mellett pirítsd aranybarnára.
Elkészítési idő kb. 40 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése