- 125 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 125 g gríz
- 125 g cukor
- 1 csipet só
- 125 g zabpehely
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk őrölt gyömbér(por)
- 1 tk fahéj
- 125 g olvasztott vaj
- 1 egész tojás
- 1 tojás fehérje
- 75 g hasított mandula (=hosszába vagdosott)
- 3 ek zabpehely
1. Keverjük össze a hozzávalókat, tegyük fóliába és pihentessük 1 órán át a hűtőben.
2. A tésztából formáljunk dió nagyságú golyókat. Kenjük meg tojás fehérjével és a golyók 2/3-át mandulában, 1/3-át zabpehelyben forgassuk meg. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 175°C-on 15 percig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése