2009. december 13., vasárnap

Mandulás golyócskák

Hozzávalók: (kb. 60 darabhoz)
  • 125 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 125 g gríz
  • 125 g cukor
  • 1 csipet só
  • 125 g zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt gyömbér(por)
  • 1 tk fahéj
  • 125 g olvasztott vaj
  • 1 egész tojás
Díszítés:
  • 1 tojás fehérje
  • 75 g hasított mandula (=hosszába vagdosott)
  • 3 ek zabpehely
Elkészítés:
1. Keverjük össze a hozzávalókat, tegyük fóliába és pihentessük 1 órán át a hűtőben.
2. A tésztából formáljunk dió nagyságú golyókat. Kenjük meg tojás fehérjével és a golyók 2/3-át mandulában, 1/3-át zabpehelyben forgassuk meg. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 175°C-on 15 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése