2009. december 11., péntek

Fahéjas-mézes csillag

Hozzávalók:
  • 250 g méz
  • 100 g cukor
  • 100 g margarin
  • 350 g liszt
  • 150 g zabpehely
  • 3 tk sütőpor
  • 20 g kakaópor
  • 2 ek tej
  • 1 citrom héja
  • 1 tk őrölt ánizs
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
Díszítéshez:
  • 175 g porcukor
  • 1 tk fahéj
Elkészítés:
1. A mézet, a cukrot és a margarint olvasszuk fel. (Javaslom: Enyhén forrásban lévő vízben (takarékon tartva) olvasszuk fel az említett összetevőket egy nagyobb befőttes üvegben) - Hagyjuk kihűlni -
2. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaót és a fűszereket keverjük el, adjuk hozzá a tejet és a mézes masszát. Jól gyúrjuk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva kb. 1 órára tegyük a hűtőbe.
3. Picit gyúrjuk át még egyszer. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát (kb. fél-1cm vastagságra) és szaggassunk ki csillagformákat belőle. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe a csillagokat, majd 175°C-on kb. 10 percig süssük.
4. Díszítés: A porcukrot és a fahéjat keverjük el annyi langyos vízzel (kb.3-4 ek), hogy jó sűrű masszát kapjunk belőle. Ezzel a masszával vonjunk be csillagok tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése