- 250 g méz
- 100 g cukor
- 100 g margarin
- 350 g liszt
- 150 g zabpehely
- 3 tk sütőpor
- 20 g kakaópor
- 2 ek tej
- 1 citrom héja
- 1 tk őrölt ánizs
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 175 g porcukor
- 1 tk fahéj
1. A mézet, a cukrot és a margarint olvasszuk fel. (Javaslom: Enyhén forrásban lévő vízben (takarékon tartva) olvasszuk fel az említett összetevőket egy nagyobb befőttes üvegben) - Hagyjuk kihűlni -
2. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaót és a fűszereket keverjük el, adjuk hozzá a tejet és a mézes masszát. Jól gyúrjuk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva kb. 1 órára tegyük a hűtőbe.
3. Picit gyúrjuk át még egyszer. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát (kb. fél-1cm vastagságra) és szaggassunk ki csillagformákat belőle. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe a csillagokat, majd 175°C-on kb. 10 percig süssük.
4. Díszítés: A porcukrot és a fahéjat keverjük el annyi langyos vízzel (kb.3-4 ek), hogy jó sűrű masszát kapjunk belőle. Ezzel a masszával vonjunk be csillagok tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése