2009. december 11., péntek

Gyömbéres szív

Hozzávalók:
  • 120 g vaj
  • 120 g cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teás kanál őrölt gyömbér (por)
  • 200 g liszt
  • 50 g keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
Díszítéshez:
  • 200 g étcsokoládé
  • 20 g jégcukor

Elkészítés:
Keverjük össze a vajat, a cukrot és a tojást. Adjuk hozzá a csipet sót, a vaníliás cukrot és a gyömbérport. A kapott masszát dolgozzuk össze a liszt, a keményítő és a sütőpor keverékével. A tésztát 3 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Majd gyúrjuk át még egyszer és belisztezett nyújtódeszkán 1/2cm vastagságúra nyújtsuk ki. Szív alakú süteményes formával szaggassuk ki és helyezzük kizsírozott tepsibe. A sütő középső sínére téve, 180°C-on 10 percig süssük.
Miután megsült a süteményünk, hagyjuk kihűlni és vízfürdő felett felolvasztott csokoládéval vonjuk be a szíveket, majd szórjuk meg jégcukorral (ez utóbbi elhagyható)

Félkész gyömbéres szív
Megjegyzés:
Vigyázzunk a sütemények tepsibe helyezésekor, hagyjunk kellő helyet egymás mellet, mert eléggé meg fognak dagadni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése