2009. december 11., péntek

Kávés-csokoládés habcsók

Hozzávalók:
  • 3 tojás fehérje
  • 100 g cukor
  • 300 g finomra aprított mandula
  • 100 g finomra aprított csokoládé
  • 1 tk ness kávé
  • 50 g liszt
  • 60 db ostya
Díszítéshez:
  • 100 g fehér-csokoládé
  • mokkaszemek (csokoládéból)
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot.
2. Keverjük össze a mandulát a csokoládéval, a kávéval és az átszitált liszttel; majd kanalanként keverjük bele a tojásfehérjébe.
3. A masszát 2 teáskanál segítségével halmozzuk a sütőlapon elhelyezett ostyákra. Előmelegített sütőben (a középső sínen) 175°C-on kb. 20 percig süssük. - Hagyjuk kihűlni - A túllógó ostyát törjük le.
4. A fehér csokoládét forró gőzfürdő felett felolvasztjuk. Csurgassunk mindegyik habcsók tetejére egy kis pontnyi csokoládét és még melegében tegyünk rá egy-egy (csoki)kávészemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése